Snickare Avestas tips till en framgångsrik köksrenovering

En köksrenovering är ett stort projekt som oftast innefattar en hel del tid, för att inte nämna pengar. Att bygga nytt eller renovera ett kök kräver en omfattande investering och därför bör du tänka igenom varje steg i renoveringen innan den påbörjas. Gå noggrant igenom hur mycket och på vilket sätt du vill använda ditt kök och vilken funktion det ska ha. Ska köket endast vara en väl fungerande arbetsplats eller ska det också vara en plats för social samvaro?

Ta hjälp av snickarproffsen i Avesta

För att underlätta köksrenoveringen och säkerställa att projektet får en lyckad utgång rekommenderar vi dig att ta hjälp av professionella hantverkare. Vi är speciellt inriktade på kök och köksrenoveringar och har en gedigen erfarenhet både inom planering och utförande. Ju större kunnande dina hantverkare besitter, desto bättre kommer ditt färdigrenoverade kök att bli. Vår erfarenhet från tidigare köksrenoveringar ger kunskap som är ovärderlig för dig då den faktiskt kan vara det som skillnaden mellan fiasko och framgång.

Planering och genomförande

Våra duktiga hantverkare i Avesta kan naturligtvis hjälpa dig med det praktiska renoveringsarbetet. Glöm dock inte bort att hantverkare också sitter på kunskap som med fördel kan användas redan under planeringsstadiet av en renovering. Vi har massor av tips och råd som kan förbättra ditt kök. Vi tänker på små detaljer som en lekman lätt glömmer bort. Detta kan hjälpa dig att undvika många onödiga och kostsamma misstag. Kontakta oss via formuläret här på hemsidan så guidar vi dig genom hela renoveringsprocessen!

Ha en realistisk tidsplan för köksrenovering

Vid alla typer av renoveringar gäller det att sätta upp en realistisk tidsplan. Det är lätt att underskatta tidsåtgången, något som ofta skapar problem. Förväntningar som inte infrias kan leda till irritation, osämja och ibland till och med öppna konflikter mellan uppdragsgivare och hantverkare. Tänk på att det är många moment som ska sammanfalla för att en renovering ska fungera. Allt från tidsåtgång för rivning av befintligt kök, leveranstider av material och produkter och tillgänglighet och samverkan mellan olika hantverkare påverkar tidsplanen.

Snickare Avesta uppmärksammar om att funktionalitet är A och O vid köksrenovering

Det viktigaste att tänka på när du renoverar ett kök är funktionaliteten. Det är värt att ägna lite extra tid åt utformningen av köket så att layouten anpassas efter dina personliga preferenser. Tänk igenom de olika stegen noggrant, även de minsta detaljerna är viktiga och spelar stor roll för hur arbetsvänligt och väl fungerande det färdiga köket blir. En så enkel sak som åt vilket håll skåpluckorna öppnas kan ha stor betydelse för hur väl du kommer att trivas i ditt kök.

Tänk långsiktigt med din köksrenovering

  • Även om funktionaliteten i ett kök är jätteviktigt så ska det naturligtvis också vara estetiskt tilltalande
  • Det finns en uppsjö av snygga och trendiga inredningsdetaljer för kök och det är bara fantasin som sätter gränser
  • Ett generellt råd när du inreder kök är dock att tänka långsiktigt
  • Ett kök ska användas under många år
  • Därför brukar det vara bra att undvika de senaste trenderna och sådant som du snabbt kan tröttna på och istället satsa på en tidlös och klassisk design

Dra fördel av tillgängliga avdrag med din köksrenovering

Innan du påbörjar renoveringen av ditt kök är det en bra idé att bekanta dig med de olika avdrag du är berättigad att göra för renoveringen. Vid renovering kan du till exempel använda dig av ROT-avdraget och göra avdrag för arbetskostnaderna från din skatt. ROT står för renovering, ombyggnad och tillbyggnad och det är arbeten som faller inom dessa ramar som det går att göra avdrag för. Arbetet måste utföras i en befintlig bostad som ägs av dig som ansöker om avdraget.

Exakt hur mycket och vilka kostnader du kan dra av varierar

  • Oftast brukar din hantverkare sköta hanteringen av ROT-avdraget
  • Hantverkaren ansöker om ROT-avdrag i ditt namn och drar sedan helt enkelt av den summan på den fakturan som du ska betala
  • Eftersom de är vana att göra detta har de bra koll på vilka regler som gäller för avdrag men vill du också uppdatera dig om gällande villkor gör du det lämpligen genom att besöka Skatteverkets hemsida

Kontakta oss på Snickare Avesta med dina frågor kring din kommande köksrenovering

Vi erbjuder alltid både privatpersoner och företag gratis offert och platsbesök. Helt utan köpkrav. Varmt välkommen att fylla i kontaktformuläret här på hemsidan.